Важното за една капама да е вкусна е да се приготви от свински пържоли, пилешки бутчета, телешки месца, суджуче, сланина, свински ребърца, малко агнешки мравки.
Блъскате всичко в голям глинен къд с капак.
Най-важното е да не забравите кисело зеленце,черно пипер че, червена пипер че, кромид лук,дафинов листче скилидки чесън, солчица, масълце, олийце, червено винце, малко водичка.
Печете 3-4-5 часа.
Накрая остава само да си оближете пръстчетата!
Ако моята рецепта ви харесва, не е лошо да ме почерпите, защото аз знам и други и с удоволствие ще ви ги предоставя!
12.04.2025 17:39
1
Анонимен
Не прекалявайте със сминдуха.Най-много 16 зърна, може и 17, най-много 19,но в никакъв случай 20!
Блъскате всичко в голям глинен къд с капак.
Най-важното е да не забравите кисело зеленце,черно пипер че, червена пипер че, кромид лук,дафинов листче скилидки чесън, солчица, масълце, олийце, червено винце, малко водичка.
Печете 3-4-5 часа.
Накрая остава само да си оближете пръстчетата!
Ако моята рецепта ви харесва, не е лошо да ме почерпите, защото аз знам и други и с удоволствие ще ви ги предоставя!