Начин на приготвяне
Капама с три вида месо и кисело зеле е много богато зимно ястие.
Нарежете киселото зеле на дребно. Оставете си няколко листа, с които ще покриете капамата и за дъното на гювеча. Телешки шол нарежете на кубчета. Нарежете свинските гърди на отделни парчета. Пилешките бутчета обезкостете.
Овкусете трите вида месо със сол и пипер или с подправки по ваш вкус. На дъното на гювеча сложете две три зелеви листа и няколко парчета сланина. Покрийте ги със зеле. След това сложете малко от телешкото и малко ориз. Следва пак зеле, свински гърди, ориз.
Овкусете с подправките. Така редувайте, докато ви свършат продуктите. Накрая са пилето и останалия ориз. Покрийте капамата със зелеви листа и сложете вода, така че да покрие продуктите. Добавете и чашата вино. Сложете гювеча в студена фурна.
Включете фурната на 180 градуса. След като мине час, намалете фурната на 150 градуса и печете още час и тридесет минути. След като капамата със зеле е готова, я поднесете още топла с чаша вино! Да ви е сладко и весели празници!