Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Капама»Капама с три вида месо и кисело зеле

Капама с три вида месо и кисело зеле

Капама с три вида месо и кисело зеле
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
26/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
220 мин.
Порции
10
"Какво по-хубаво от това да надникнеш по капака на гювеча и да видиш капама с три вида месо и кисело зеле"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • ориз - 400 г
  • телешко месо - 1 кг ( шол)
  • свински гърди - 1 кг
  • пилешки бутчета - 1 кг
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • шарена сол
  • олио
  • сланина - няколко парчета
  • вино - 1 чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Капама с три вида месо и кисело зеле е много богато зимно ястие.

Нарежете киселото зеле на дребно. Оставете си няколко листа, с които ще покриете капамата и за дъното на гювеча. Телешки шол нарежете на кубчета. Нарежете свинските гърди на отделни парчета. Пилешките бутчета обезкостете.

Овкусете трите вида месо със сол и пипер или с подправки по ваш вкус. На дъното на гювеча сложете две три зелеви листа и няколко парчета сланина. Покрийте ги със зеле. След това сложете малко от телешкото и малко ориз. Следва пак зеле, свински гърди, ориз.

Овкусете с подправките. Така редувайте, докато ви свършат продуктите. Накрая са пилето и останалия ориз. Покрийте капамата със зелеви листа и сложете вода, така че да покрие продуктите. Добавете и чашата вино. Сложете гювеча в студена фурна.

Включете фурната на 180 градуса. След като мине час, намалете фурната на 150 градуса и печете още час и тридесет минути. След като капамата със зеле е готова, я поднесете още топла с чаша вино! Да ви е сладко и весели празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: