Начин на приготвяне
С остър нож се шпикова месото - правят се отвори, в които се слагат 2 скилидки чесън и зърна черен пипер на няколко места.
Взимаме тавата, в която ще печем джоланите и слагаме олиото, соевия сос, малко черен пипер смлян, смачкани 2 скилидки чесън, прибавяме 4 с.л. червен пипер и 2 чаши бяло вино.
Разбъркваме добре всички съставки и поставяме джоланите вътре в тавата. Омазваме ги добре с подправките, които са в тавата. Прибавяме чаша вода.
Покриваме тавата с фолио за печене.
Фурната се загрява на 250 °C и печем за 1 час, след което намаляме температурата на 180 °C и продължаваме да печем до 3 часа.
При нужда се поставя още гореща вода в тавата при печеното свинско. С лъжица може да се вземе от соса и да се покрие свинският джолан.
Преди да стане готово ястието, трябва да се пече поне 15 минути без фолио.
Трябва да се внимава при сервиране, защото печените джолани на фурна могат лесно да разпаднат от кокала.
Да ви е вкусно с моя страхотен печен джолан на фурна в ресторантски стил.