Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печен джолан на фурна в ресторантски стил

Печен джолан на фурна в ресторантски стил

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
2918237145
Печен джолан на фурна в ресторантски стил
Снимка: The Fire Lion
1 / 2
24/04/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
275 мин.
Порции
4
"Трябва да се внимава при сервиране, защото печените джолани на фурна могат лесно да разпаднат от кокала...И буквално се топят в устата"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 4 бр. с кокал
  • чесън - 4 глави на скилидки
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • соев сос - 12 с.л. + 3 с.л. за соса към джолана
  • черен пипер - на зърна
  • олио
  • сол
  • червен пипер - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож се шпикова месото - правят се отвори, в които се слагат 2 скилидки чесън и зърна черен пипер на няколко места.

Взимаме тавата, в която ще печем джоланите и слагаме олиото, соевия сос, малко черен пипер смлян, смачкани 2 скилидки чесън, прибавяме 4 с.л. червен пипер и 2 чаши бяло вино.

Разбъркваме добре всички съставки и поставяме джоланите вътре в тавата. Омазваме ги добре с подправките, които са в тавата. Прибавяме чаша вода.

Покриваме тавата с фолио за печене.

Фурната се загрява на 250 °C и печем за 1 час, след което намаляме температурата на 180 °C и продължаваме да печем до 3 часа.

При нужда се поставя още гореща вода в тавата при печеното свинско. С лъжица може да се вземе от соса и да се покрие свинският джолан.

Преди да стане готово ястието, трябва да се пече поне 15 минути без фолио.

Трябва да се внимава при сервиране, защото печените джолани на фурна могат лесно да разпаднат от кокала.

Да ви е вкусно с моя страхотен печен джолан на фурна в ресторантски стил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: