Лично аз я готвя така:
В 5 литрова тенджера под налягане се слагат почистени:
4- крачета
2-уши
10- зърна черен пипер
2-зърна бахар
1- дафинов лист
1-глава чесън (белен)
1- глава кромид лук (белен)
2- чаени лъжици сол
3 -супени лъжици соев сос
100 мл. вино
Залива се със студена вода.
Като заври, огъня се намаля и така ври 1 час. Следва обезкостяване, бульона се прецежда, чесъна и лукът се пюрират. Всичко се смесва.
Поднася се с марината от счукан чесън и оцет........ другото е история!
24.10.2024 22:44
7
Анонимен
Направих палата,като спазих точно рецепта.Да, вкусна е ,но стана смесица от пача с чорба на шкембе.С ракия вьрви добре.
23.03.2024 18:00
Анонимен
Това с прясното мляко и запръжката е рецепта на шкембе чорба.
10.11.2023 17:12
9
2
Анонимен
На пачата НЕ се слага прясно мляко и НЕ се прави запръжка!
08.02.2022 19:04
16
2
Yordanka Kovacheva
Търся си хубава рецепта за пача и се спрях на тази за момента. Направи ми впечатление, че в продуктите има доста прясно мляко, от което пачата ще стане мътна и бяла, а не бистра, както на заглавната снимка. Не съответства просто никак.
14.08.2019 17:53
12
2
Людмил
Това наистина стана стана много добро Блсгодаря за което
Лично аз я готвя така:
В 5 литрова тенджера под налягане се слагат почистени:
4- крачета
2-уши
10- зърна черен пипер
2-зърна бахар
1- дафинов лист
1-глава чесън (белен)
1- глава кромид лук (белен)
2- чаени лъжици сол
3 -супени лъжици соев сос
100 мл. вино
Залива се със студена вода.
Като заври, огъня се намаля и така ври 1 час. Следва обезкостяване, бульона се прецежда, чесъна и лукът се пюрират. Всичко се смесва.
Поднася се с марината от счукан чесън и оцет........ другото е история!