Малко е обратен реда..Масло,натрошените /или цели/бисквити ябълки,нарязани /или рендосани/ и после това яйчната смес. Задачката на бисквитите, в случая, е да поемат влагата от ябълките.Може и малко по-различна версия:Парче масло 50-60гр се разтопява.Добавя се около 100 гр захар - да се получи карамел леко розов-златист на цвят.Сваляме от котлона и подреждаме красива розетка от обелени, тънко нарязани ябълки.Поръсваме с натрошени бисквити около 100 гр. Заливаме с пандишпанова смес 6 сл брашно, 6 захар,4-6 бр яйца/ според големината.печем на 180 градуса в началото и 160 в края около 40 минути.Като се охлади/за да стегне малко маслото/ се обръща и изяжда.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани