Таджин или тажин (кабильск. taǧin) — блюдо из мяса и овощей, популярное в странах Магриба, а также специальная посуда для приготовления этого блюда.
01.10.2015 12:36
Иван Радев
Не знам кой ги пише тези рецепти,но с правото на почти 19 годишен стаж в държавата Мароко ще добавя ,че "ТАЖИН" е глинен съд ,който се състои от 2 /две/ части. Респективно: дъно чиято форма се доближава до тази на дълбока тава, в която се поставя желания за готвене материал заедно с подправките и капак с конусовидна или спираловидна форма, задължително с малка дупка . функции на капака са да задушат садържанието на долната част. Ако правилно съм разбран то рецепта " Тажин" Ви съветва да ядете глинени грънци! И за още по точна информация по логично е да си напише например: боб и пилешки бутчета сготвени в тажин ,но понеже тук въпросния съд отсъства и аз самия не знам кое е общото с тажина. Определено Ви уверявам ядене приготвено в тажин е "висшия пилотаж" на кулинарията!!!
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани