Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват със солта докато се образуват едри мехурчета. Слага се изварата и черният пипер и всичко се разбърква до еднородност.
Загрява се тиган с незалепващо покритие със една-две лъжици от зехтина.
Сместа за омлета се изсипва и огънят леко се редуцира. Когато се запече добре от едната страна, се обръща върху чиния внимателно и се запича и от другата.
Може да се сгъне по желание, но внимателно отново, защото е твърде крехък.
Готовият омлет от белтъци се плъзва в чиния и се гарнира с домат нарязан на тънки шайби с поръска от магданоз, зехтин и едра люспеста сол.
Ястието е бедно на мазнини и богато на белтъчини, което го прави идеално за спортисти, трениращи и хора, които държат да се грижат за своето здраве.
Добър апетит!
Коментари