Наистина изглежда много вкусно,заслужава си да се зготви.Досега не съм готвила така но ще пробвам задължително.
18.01.2017 23:16
4
Снежи Драганова
Страхотна рецепта
30.10.2016 10:46
4
4
Потребител#178951
Страхотна рецепта, всички вкъщи я харесаха.
29.10.2016 08:47
6
1
Lyubomir
Задължително трябва да се пробва!
13.10.2016 10:53
5
1
Admin
Страхотна рецепта и една от най-посещаваните тази година!
12.10.2016 16:18
2
Viktoriq
Става страхотно. Промених част от съставките и го направих по мой вкус.
02.10.2016 11:16
4
Боряна
здравейте,
манджичката наистина си я бива :)
втория път промених само малко от съставките и технологията, за да се получи превъзходно балансиран вкус. ето как:
ако в изходните продукти гъбите са били сурови те трябва да се сготвят предварително. инак остават жилави в сравнение със съвременния бройлер, който си купуваме и готвим, и който става напълно сготвен за 0 време.
аз ги задуших в малко вода с няколко зрънца чер пипер и чаена лъжичка масло, в захлупена тенджерка, докато станаха напълно готови.
това масло впрочем беше и единствената добавка на друга мазнина, освен съдържащата се в топеното сирене и в майонезата - и двете последни са доста мазни сами по себе си; няма нужда от повече мазност в блюдото.
докато гъбите се готвеха, парчетата пиле (използвах бутчета и гърди) седяха захлупени в купа на масата, да се мариноват в 2 суп. лъжици бяло вино, 2 суп. лъжици сушен лук на парченца, ~1 чаена лъжица много ситно накълцано листо от целина и 1 чаена лъжичка соев сос.
след като гъбите бяха готови и пилето мариновано - забърках майонезата с топеното сирене с половин чаена лъжичка бял пипер и изпълних по-нататък рецептата както е написана.
но без добавката на кашкавал! - той също е твърде мазен, а и би се вмъкнал по-грубичко в чудесния баланс на вкусове и аромати.
и едно последно, може би излишно напомняне :) - виното, което употребявате трябва да е наистина добро!
благодаря за рецептата :)
29.09.2016 11:46
11
7
Яница Митрева-Георгиева
Имам въпрос:
Може ли вместо пилешки бутчета, да използвам пилешки гърди? Ако мога да ги заменя, горе долу какво количество съответства на 5 бутчета?
25.09.2016 21:45
1
7
1
Сия Рибагина
Здравейте, Яница, извинете ме за късния отговор. Не е фатално да замените бутчетата с пилешко филе, но месото няма да е така сочно и крехко. Гърдите се готвят изключително бързо и всяка минута в повече ги изсушава. Лично аз не съм пробвала с гърди, но ще се радвам ако сте опитали и споделите мнение.
Поздрави!
02.10.2016 11:21
1
6
Ели Диди
Имам въпрос.
Мога ли да заменя виното с нещо друго, че нямам в момента.
23.09.2016 12:50
2
1
Сия Рибагина
Здравейте, може да замените виното като смесите оцет и захар. Най-добре сложете в малка тенджерка на котлона 150мл ябълков оце с супена лъжица захар и оставете да кипне и да се изпари иселиността. След завиране бъркайте и оставете да кипи за около 5мин и след това може да добавите тази смес към пилешкото. Няма да е фатално ако го заместите и с пилешки бульон, но самото вино придава характерен вус на месото.
23.09.2016 13:29
6
Елена Кавак
Всичко изглежда чудесно, но не бих сложила универсална подправка, просто имам много отрицателно мнение за тях
12.09.2016 17:13
22
1
Фати Камберова
Изглежда вкусно! Ще го пробвам. :)
09.09.2016 23:11
4
Магданозка
Ястието е много калорично и мазно,но пък и вкусно
06.09.2016 17:59
2
Яница Георгиева Николова
Наистина е много вкусно. Чудесна рецепта.
24.08.2016 16:02
1
Галя Иванова
Уникален вкус !
20.07.2016 01:50
2
2
Диана
Винаги, когато запичам месо с топено сирене и сметана, те се пресичат и мазнината им се отделя, а другото остава на буци. Тук майонезата ми се вижда странно как ще се пече един час? Дайте съвет.
29.05.2016 12:28
15
6
1
Сия Рибагина
Здравейте Диана,нормално е топеното сирене и сметаната да отделят мазнина,и на мен ми се е случвало.Тук за тази рецепта намазах всяко парче месо със смес от майонезата и топено сирене,от тези в кутийките за мазане.Спокойно може да си изпечете пилето с майонеза,тя търпи термична обработка,колкото и странно да ви звучи :)И двата продукта,пак ще отделят мазнина,но няма да останат на буци,в края на печенето се поръсва кашкавал,който се разтича върху останалата течност в тавата и се образува невероятно вкусен сос.
31.05.2016 17:21
19
2
ВИЛИ-Виолета Матева
Много ме изкушава твоята рецепта Сия ,ще взема да оптам ,а снимката е трепач
28.05.2016 21:29
8
4
Monika Ivanova
Наистина ще да е уникален...много вкусно изглежда
13.05.2016 03:48
7
5
Нина Иванова Иванова
Направо слюнки ми потекоха. Хем съм вечеряла....Ще се пробва, няма две мнения :)
манджичката наистина си я бива :)
втория път промених само малко от съставките и технологията, за да се получи превъзходно балансиран вкус. ето как:
ако в изходните продукти гъбите са били сурови те трябва да се сготвят предварително. инак остават жилави в сравнение със съвременния бройлер, който си купуваме и готвим, и който става напълно сготвен за 0 време.
аз ги задуших в малко вода с няколко зрънца чер пипер и чаена лъжичка масло, в захлупена тенджерка, докато станаха напълно готови.
това масло впрочем беше и единствената добавка на друга мазнина, освен съдържащата се в топеното сирене и в майонезата - и двете последни са доста мазни сами по себе си; няма нужда от повече мазност в блюдото.
докато гъбите се готвеха, парчетата пиле (използвах бутчета и гърди) седяха захлупени в купа на масата, да се мариноват в 2 суп. лъжици бяло вино, 2 суп. лъжици сушен лук на парченца, ~1 чаена лъжица много ситно накълцано листо от целина и 1 чаена лъжичка соев сос.
след като гъбите бяха готови и пилето мариновано - забърках майонезата с топеното сирене с половин чаена лъжичка бял пипер и изпълних по-нататък рецептата както е написана.
но без добавката на кашкавал! - той също е твърде мазен, а и би се вмъкнал по-грубичко в чудесния баланс на вкусове и аромати.
и едно последно, може би излишно напомняне :) - виното, което употребявате трябва да е наистина добро!
благодаря за рецептата :)
Може ли вместо пилешки бутчета, да използвам пилешки гърди? Ако мога да ги заменя, горе долу какво количество съответства на 5 бутчета?
Поздрави!
Мога ли да заменя виното с нещо друго, че нямам в момента.