Тази рецепта коментираха

Коментари (16)

Изпрати
Милена
Милена
28.12.2014 13:15
Станаха чудесни мекици! Тестото е подходящо ако сутринта решиш да направиш мекици за закуска и нямаш много време да чакаш да втасва... Аз го изчаках само половин час. Важното е мекиците да се пържат в няколко пръста олио.
10
5
Максун
Максун
26.08.2014 11:43
Ехо това не е вашето тесто!!!! Това е направено да оробваш нещо друго!!!
6
9
Златка
Златка
24.01.2014 07:51
мекиците се месят само с вода и мая а не със сода за хляб
26
20
Мекичарка
Мекичарка
24.01.2014 16:44
Не е вярно!
33
5
Danie
Danie
26.08.2013 17:56
Тестото за мекици се приготвя само с брашно,мая -разтворена в топла вода малко сол и щипка захар до замесване на много меко , лепкаво тесто, което се оставя да бухне без да се меси повече. От бухналото тесто с обилно намаслени ръце(с олио- за да не лепне) се гребва по малко, разтегля се колкото може и се пържи в нагорещена мазнина (най-добре във фритюрник , но става и в тиган).На 500 гр.брашно се слага половин кубче мая.Опитайте- ще видите колко бързо и лесно става.
43
11
Диана
Диана
02.07.2013 08:33
Това си е тесто за бухти. До колкото знам - мекиците се правят с мая....Замесвам аз това тесто,разделям го на 4 топки и - във фризера. Щом ми затрябва премествам го в хладилника и сутринта е готово за пържене. По този начин си спестявам честото месене и имам готова закуска винаги....
21
7
Галя
Галя
01.07.2013 23:47
Не знаех, че това тесто е за микици! Аз правя бухти с този вариянт тесто. Моята рецепта се различава само с това, че има и 4 яйца.
6
2
любима
любима
19.12.2014 06:33
димитринке,тук не се учим да пишем, а да правим мекици...
и твоя вариЯнт не е вкусен.... а мекиците са вкусна закуска, благодаря,че споделихте!!!
10
9
Димитрина
Димитрина
02.12.2014 15:40
Мекици, а не микици. Вариант, а не вариянт.
21
6
Цеца Неновска
Цеца Неновска
01.07.2013 22:30
Аз вместо сода слагам 1 бакпулвер , стават много пухкави . Казвам им пресни мекици :)))
11
0
Биляна
Биляна
21.06.2013 12:49
Ако се добави 1-2 с.л олио и престои една нощ стават още по хубави!
8
0
Илияна
Илияна
13.06.2013 10:46
Аз освен олиото и оцета слагам и 2 яйца. Също оставям да почине 15-20 минути. Много бъри, лесни и вкусни мекици. А когато имама повече време, разточвам на кола дебела около 5 мм, на половината ръся сирене, прегъвам на 2 и режа с чинийка. Много се надуват. Приятен апетит!
7
2
Стаси
Стаси
13.06.2013 10:44
Тестото за мекици става много по-сполучливо,ако се добавят и няколко яйца,а млакото е кисело.Ако не е вкиснало,добавете лъжица оцет или лъжичка лимонов сок,от което тестото ще стане не само по-пухкаво и шуплесто,но и ароматно.Всъщност най-вкусни стават мекиците,ако се направят с мая за хляб!
12
2
Мария
Мария
04.02.2014 06:27
маята за хляб ги прави много жилави и не са хубави.
16
6

Последно коментирани от категорията