Добавям снимка към тези уникални вкусни бисквити, които съм имала удоволствието да ги опитам в Сицилия. Това са сицилианските Ричарели. Към снимката добавям и чаша с вино Марсала, така както се и поднасят.
За съжаление рецептата която е публикувана е неточна, непълна и не мога да разбера защо се пускат такива съкратени рецепти. При направата на тази бисквита си има правила за приготвянето ѝ, които не са посочени, а те са изключително важни. Благодарение на кулинарния блог на Й. Петрова (не веднъж съм ги приготвяла), мога да кажа, че донякъде съм се справила. Единственото което смятам , че е правилно малко да се намали захарта от 200 г пудра захар нека да бъде около 120-130 г, защото тези прекрасни бисквити ги очаква още едно овалване в пудра захар преди печенето им и много им идва захарта. Това са си моите забележки, иначе това е една уникално вкусна фина, въздушна бадемова бисквитка.
За съжаление рецептата която е публикувана е неточна, непълна и не мога да разбера защо се пускат такива съкратени рецепти. При направата на тази бисквита си има правила за приготвянето ѝ, които не са посочени, а те са изключително важни. Благодарение на кулинарния блог на Й. Петрова (не веднъж съм ги приготвяла), мога да кажа, че донякъде съм се справила. Единственото което смятам , че е правилно малко да се намали захарта от 200 г пудра захар нека да бъде около 120-130 г, защото тези прекрасни бисквити ги очаква още едно овалване в пудра захар преди печенето им и много им идва захарта. Това са си моите забележки, иначе това е една уникално вкусна фина, въздушна бадемова бисквитка.