Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бадемови сицилиански сладки

Бадемови сицилиански сладки

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Бадемови сицилиански сладки
Снимка: marcheva14
1 / 2
03/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно от бадеми - 300 г (ситно смлени бадеми)
  • кафява захар - 130 г
  • пудра захар - 100 г
  • белтъци - 3 бр.
  • бадеми - 50 г цели белени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг. Брашното се пресява и се разбърква със захарта и белтъците.

Омесва се тесто, завива се с домакинско фолио и се оставя за 1 нощ в хладилника.

Оформят се продълговати или кръгли сладки и се подреждат в тавичка, застлана с хартия за печене. Върху всяка сладка се поставя по един цял бадем.

Изпичат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Добавям снимка към тези уникални вкусни бисквити, които съм имала удоволствието да ги опитам в Сицилия. Това са сицилианските Ричарели. Към снимката добавям и чаша с вино Марсала, така както се и поднасят.
За съжаление рецептата която е публикувана е неточна, непълна и не мога да разбера защо се пускат такива съкратени рецепти. При направата на тази бисквита си има правила за приготвянето ѝ, които не са посочени, а те са изключително важни. Благодарение на кулинарния блог на Й. Петрова (не веднъж съм ги приготвяла), мога да кажа, че донякъде съм се справила. Единственото което смятам , че е правилно малко да се намали захарта от 200 г пудра захар нека да бъде около 120-130 г, защото тези прекрасни бисквити ги очаква още едно овалване в пудра захар преди печенето им и много им идва захарта. Това са си моите забележки, иначе това е една уникално вкусна фина, въздушна бадемова бисквитка.
14.05.2017 17:59