Когато в рецептата трябва да се употреби сода бикарбонат, най добре е да се използва бакпулвер - т.е.: 1 чаена лъжичка сода и една чаена лъжичка лимонтозу, пресяти с брашното. Това е по-ефектно и от киселото мляко и от оцета или лимоновия сок, в които някои разтварят содата. Винаги пандишпанът или кексът в който ги прибавям, придобиват един чудесен вкус, който липсва при употребата само на сода, разтворена в друга киселина. Успех!
28.03.2014 18:16
maria marinova
кексът е добър на е за малка форма
02.12.2013 15:06
Светла
За колко голяма форма е количеството продукти???
Намислила съм днес да го правя, но не знам дали формата ми ще е много малка и ако материала излезе повечко не ми се ще да хвърлям от сместа.
14.11.2013 16:55
1
vvv
Аз направих друго момичета. Увеличих леко стафидите и преди да ги добавя ги накиснах в гореща вода. Стана супер и сместа нямаше нужда от добавки като вода, сок от плод или друго. Според мен в рецептата точно това е забравено да се опомене - накиснете, отцедете и добавете :P
25.09.2013 10:46
Дани
Албена, когато в рецептите няма кисело мляко, в което да се угаси хлебната сода, а ти се притесняваш, че после сладкиша евентуално ще мирише на сода, можеш да я угасиш в 1 ч.л оцет. Така ще си сигурна, че няма да мирише.
04.09.2013 20:16
албена
Сега го правя в момента,да видим какъв ще стане..но се притеснявам ,дали тази сода не е много за тази смес/Няма ли да мирише много на сода?
08.05.2013 13:14
dilyana
кекса е страхотен ,много ни хареса на цялото семеиство,единственото нещо което добавих беше 10 с.л. хладка вода,защото сместа е много гъста.приятен апетит на всички които решат да си направят този кекс
16.01.2013 18:57
1
Теодора
Направих всичко по рецептата, но му липсваше вода или сок от някой плод и за това и добавих, въпреки че в рецептата не е споменато.
Намислила съм днес да го правя, но не знам дали формата ми ще е много малка и ако материала излезе повечко не ми се ще да хвърлям от сместа.