Начин на приготвяне
В купа с телена бъркалка или с миксер разбивате яйцата със кафявата захар и ванилията.
Добавете олио, настъргани на едро, обелени моркови, стафиди и канела.
Смесете в чаша двата вида брашно, прибавете бакпулвера и пресейте в купата.
Разбърква се гъсто тесто, което се изсипва в тавичка 24 см диаметъра върху хартия за печене.
Печете в загрята фурна 180°C около 30-35 минути до суха клечка.
Извадете морковения кекс да се охлади, поръсете с малко пудра захар.
За декорация ползвах ленти от единия морков, нарязани с белачката за картофи и няколко тъмни стафиди.
Вкусотия е този десерт с моркови - чудесен кекс с моркови и стафиди за почивни дни ! Да ви е сладко!