Тази рецепта коментираха

Анонимен
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Явно нямаш никаква идея за зеленчуци..,ако не се ровиш в нета за да сричаш даже и на вид нямаше да знаеш как изглеждат "АСПЕРЖИТЕ"
28.04.2017 18:48
1
11
Зори
Зори
Стана цяла тирада.
Прочетете ако искате статията на Росица Стоянова тук в "Готвач":
Тънкости при готвене на аспержи
Имам чувството, че никога не сте готвили този зеленчук.
28.04.2017 15:50
12
2
3
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Време за варене на аспержи:
Зелени - 3 минути, ако са тънки
7 минути ако са по -дебели.
Бели- 10 минути, ако са тънки и 20 минути ако са дебели.
Това е положението :)
28.04.2017 15:14
2
9
1
Покажи всички подкоментари
Зори
Зори
"Бели аспержи — Те са под земята,отрязват се и се продават като зеленчук.
Зелени аспержи — Ако стъблата минат над земята те се оцветяват в зелено.
Лилави аспержи — Лилавите аспержи са познати от Нова Зеландия и Австралия.Те растат като зелените аспержи над земята. Подобно на зелените не се белят. На вкус са малко по-сладки от другите видове. Те губят лилавия си цвят след като се сварят." източник: Уикипедия
Т.е. белите аспержи не са виждали слънце, най-крехки са именно поради тази причина и се нуждаят от най-малко термична обработка.
Поздрави ;)
28.04.2017 14:47
9
1
4
Покажи всички подкоментари
Зори
Зори
"зехтин - 2 - 3 с.л. екстра Върджин" - къде се слага?
28.04.2017 14:01
9
1
Покажи всички подкоментари
Зори
Зори
С толкова варене няма да остане нищо ценно в тези аспержи? Варенето е от 5 до 10 минути максимум, като веднага след като се извадят от водата трябва да се залеят с ледено студена вода, за да запазят цвета, витамините и хрупкавостта си. А съотношението аспержи сос е 1:1? Твърде много майонеза (450г) в соса.
28.04.2017 13:59
9
2
2
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Добра рецепта, но бих допълнила, че белите аспержи са по -привлекателни на вид, както и по -вкусни, когато се варят само 10-12 минути, за да останат и леко хрупкави. Въпрос на вкус;)
25.04.2017 16:31
7
1
1
Покажи всички подкоментари