Варят 4 литра домашно мляко около 20 минути , оставям го да се охлади до 37-38 ° . В купа разбирам с тел 4-5 лъжици домашно кисело мляко , към него добавям малко от топлото мляко като продължавам да бъркам. Сместа я изсипвам в тенджерата с топлото мляко , разбъркват добре и развивам в бурканите. Поставям капачки завивам с одеяло. Всичко това го правя вечерта а на сутринта прибирам готовото кисело мляко в хладилника. Изкарва до 3 седмици без да прокисне или мухляса !
30.01.2024 00:20
1
Биляна Владова
Най добре е за подкваса да се използва мляко Елена 2%. Доказано е, че само то е направено от истинско мляко и няма примеси от сухо.
08.05.2019 16:12
1
Потребител#215390
Благодаря за рецептата ще я направя
23.09.2018 19:03
Яница Николова
Благодаря за точната рецепта!
07.06.2018 09:39
РОСИЦА НИКОЛОВА
Ако имате купи на ТАПЪРУЕР не е необходимо да завивате с одеало или да следите след 4 часа да прибереге в хладилник.
Удобно и лесно. Перфектно .
12.05.2015 09:13
1
Тони
Аз поставям бурканите с млякото в дълбока тенджера,заливам ги с гореща вода , захлупвам с капака и когато водата изстине млякото е готово. Поставям го в хладилника и след няколко часа е готово за консумация.Така подквасвах млякото , когато дъщеря ми беше малка - 1l прясно мляко, 5 бурканчета от детските храни, 5 чаени лъжички захар, 5 чаени лъжички кисело мляко. Затварях бурканчетата плътно , слагах ги в дълбока тенджера, заливах с вряла вода и след няколко часа имах готова ''СНЕЖАНКА''. Опитайте и ще видите , че този начин е много удобен ,
24.10.2014 14:24
5
2
Валко Славов
Резултата от така предложеният начин е добър, но ако желаете да получите сгъстено кисело мляко ви предлагам от мой изпитан опит следното: заедно с подквасата прибавете във всеки буркан по 3бр. зърна сух бял боб, бобът абсорбира течността и киселините и подобрява ферментацията.
10.05.2013 00:10
3
1
rosi
2 часа се държи на топло, иначе се вкисва.А трайността му е около седмица. И най-важно е да имате качествена закваска.
Удобно и лесно. Перфектно .