Тази рецепта коментираха

Анонимен
Николина Панчева
Николина Панчева
аз също много не използвам чесън . полезен е но имам проблеми с стомаха и го избягвам . но рецептата е много добра . ще я опитам
01.06.2017 03:39
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Рецептите са предложения , чиито изпълнения са по Ваше усмотрение! Момичета, споделям с вас едно важно правило: Отделянето на алицин
е правопропорционално на механичната обработка. Той е нестабилен като химично съединение и при термична обработка се разпада, като по този начин значително се променят вкусовите качества на зеленчука- мириса изчезва, а лютивината намалява. Неговият аромат ме връща в детството, когато моята баба започваше цели глави в камината. Всмуквахме скилидка по скилидка, а тя повтаряше, че заради него сме здрави и с добър апетит. Ха-ха, запазил се е, апетита!
Променете или заменете. Някои дори не понасят аромата му, но пък ние го обожаваме! Поздрави!
31.05.2017 20:27
1
1
marcheva14
marcheva14
Добави коментар. Чудесно си го обяснила, Севдалина, но аз я прескачам тази рецепта. Чесънът изобщо не го долюбвам, ползвам го изключително малко и да си призная, че с две до три главички изкарвам почти цялата зима. Пролетта, лятото пак същото. Днес си купих две пресни главички и той ще ми служи за мноооооого дълго време. Ти си го ползвай, няма лошо, но в моята кухня не е много признат като подправка, само ако е необходимо и то го нарязвам на тънички люспи със специално готварско ножче, подобно на ножче за бръснене, за да може да се стопи в ястието и да не го усещам. Да има само лек аромат.
Благодаря че ми отговори!
31.05.2017 22:27
Николина Панчева
Николина Панчева
може ли да не слагам толкова чесън
31.05.2017 17:38
marcheva14
marcheva14
Много ми идва този чесън, за мен е абсурдно да го приготвя, затова и така гласувам.
31.05.2017 17:30