Тази рецепта коментираха

Анонимен
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Благодаря ти, Дани! Прегръдки и на теб!
14.12.2019 17:24
1
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Дани, рецептата ти е страхотна.. напомня ми на мамините масленки... С мас, сладките стават божествено вкусни, койтго не е опитал, не знае колко са вкусни! Пробвах да направя масленки и с масло, не след като изтинаха се втвърдиха, а с маста остават мекички и се топят в устата. Може ли да заменя дулсе-делечето с домашно сладко. Този продукт е непознат за мен и не се срамувам да го кажа, но вярвам, че е вкусно с него, не коментирам, защото не съм опитала! Но тази рецепта ще я пробвам. Мама ще идва и ще я помоля да ми донесе мас! Весели празници, Дани! Продължавай да твориш вкусотии, много си добра!
14.12.2019 17:08
2
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Благодаря ти, Теди!
Не се притеснявай да заместиш дулсе де лече с каквото ти харесва - шоколад или сладко, но когато имаш възможност пробвай дулсето, супер е .
Прегръдки и Весели празници и на теб и цялото семейство!
14.12.2019 17:22
marcheva14
marcheva14
Данче, подскочи като ощипана мома, не разбирам защо така реагира. Да, маста не е мой продукт, (както и маргарина) и според мен не кореспондира добре с който и да е сладкиш, това е личното ми мнение. Мирише на лошо, колкото и аромати да се добавят винаги се усеща. Не се е ползвал у дома, нямам баби от село за да съм захранена с мас, това е. Може и да се ползва, въпрос на избор е. Изказах само личното си мнение в което няма лошо, нали? Пръжки... през живота си не съм опитвала, няма и да го направя, също личен избор е. Не ги поднасям у дома, няма и кой да ги яде. А защо се ползва мас ,това е дълъг отговор с който няма да те занимавам, исторически е свързан ползването на маста в България и може да се прочете из дебелите книги защо е така.
Дулседе Лече си нося точно от Барселона на кашончета, познат продукт ми , бъди сигурна, а за да го влача от чужбина означава, че е любим продукт, а и си го пазя, защото, тук у нас го няма, има вариант само в руските магазини, но не е същото. Отново по празниците пътувам за чужбина и отново ще донеса, а и още много други нещица.
Разочарова ме!
21.12.2017 12:13
1
4
2
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
А, забравих да направя и една малка "вметка".
Явно не само нашите български баби ползват свинска мас, защото в Испания, типичните коледни сладки, които се наричат Полворони са изработени с мас - силно ронливи и топящи се в устата (полво- прах) Моите сладки Коледна приказка пък са аржентински и ги приготвям всяка Коледа- та и аржентинските баби се вписват в този отбор :)
21.12.2017 12:53
4
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
С кое Миме? Че качвам рецепти, които не са по вкуса ти или с това, че съм "подскочила като ощипана мома" ? :) Радвам се че изразяваш мнение и продължавай да го правиш, лошо няма, но в случая мисля че коментара ти беше неуместен, затова и отреагирах. Една рецепта не се зачерква, само защото съдържа нещо което не познаваш,не харесваш или ти е чуждо( казвам това, базирайки се на думите ти че маста мирише в сладките или каквото и да е там, а това не вярно, значи не си опитвала, а бързаш да се изкажеш.) Аз оценям рецептите по качественото им описание, изпълнение и резултат, а ти по това кое обичате в къщи и кое не ли? Мислех, че ме харесваш, но от известно време усетих, че само се чудиш за какво да ме настъпиш. И въпреки това не се сърдя. То поне да беше основателно. Обичам диалозите, обичам хората, които изразяват мнение, но смислено. И аз съм разочарована, защото не очаквах това от теб, но здраве да е. Хубав ден!
21.12.2017 12:39
1
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Няма по-подходящо заглавие!Като ги погледна,чувам и звънчетата на еленити:)
21.12.2017 08:29
3
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Нека да ни е коледно! :)Весели празници мила Ели!
21.12.2017 10:07
2
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Баба прибавяше към всички сладки, тутманици, локумки и курабии мас или към някои от тях 50/50 с растителна мазнина. Избиваше си и масло, но от нея съм запомнила, че тестото, замесено с мас е пръхко, сипкаво или както тя се изразяваше: " топи се в устата". Разликата е, когато се използва масло и те изстинат стават сбити, тяхната консистенция е по-различна, иначе вкусът се запазва. Тутманикът с мас и масло е друга работа. В градските условия е по-различно, затова използваме растителна мазнина или масло, но тази година се сдобих с домашна сланина и за първи път,( с помощ от приятел) си приготвих мас и малко пръжки. Доволна съм от резултатът и не е толкова трудно, както си го представях. Важно е желанието. Мила ми Марчела, ти си добър кулинар и спец по сладките нещица. Винаги можеш да импровизираш с продуктите, просто въпрос на вкус. Поздрави, Съни!
21.12.2017 08:24
4
1
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Да, Съни, така е! Аз съм от пловдивския край и маста винаги е била на почит тук и от едно време хората си готвят с нея какво ли не. Сладки, тутманици, стават топящи се в устата и ароматни. Баба ми също винаги приготвяше пръжки :) А майка ми като дете е израснала с филията намазана с мас и поръсена захар. Това е било най- вкусното нещо за всички деца. Следващите поколения вече са забравили това, даже се извръщат с отвръщение ако им кажеш филия с мас :))Да си призная и аз не съм пробвала. Сега живеем в друго време, има "модерни" работи;)
21.12.2017 10:29
4
marcheva14
marcheva14
Данче, защо с мас е тази хубава рецепта, жалко за прекрасните продукти. Не, не става за мен. Мас... бррррр..
21.12.2017 01:44
2
6
1
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Ами Мимка, като не става за теб щом е с мас, то за други хора става :) Аз обожавам сладки, питки, баници, козунаци, в които има мас. Бабите ни едно време са ползвали повече този продукт пред маслото и затова всичко ставаше така вкусно. (Да не говорим,че и по -здравословно, като се има предвид,че в днешно време маслото е бъкано с какви ли не боклуци, а маста си е чиста мазнина) Незнам по каква причина на теб не ти се нрави, но това си е твоя работа. И аз много неща не обичам, но това не значи че не са добри или че трябва да кажа на човека приготвил примерно меденки "Ауу мед ,брррр....не става, не обичам, жалко за другите продукти,ама иначе е хубава рецептата ":) Хубавото си е хубаво, а дали ние го обичаме или не, това не променя нещата :) Сладките са уникални и ако ги опиташ съм сигурна, че ще ти харесат. Само не ми казвай, че и дулсе де лече не обичаш, че вече ще се гръмна;) Или ако искаш ми кажи какво "става " за теб, за да знам какво да приготвям. :)
21.12.2017 02:30
2