Кафявата захар е за предпочитане пред бялата все пак, защото е с по-нисък гликемичен индекс от бялата,но само ако е истинска!Ако все пак искате да е още по-диетичен кекса нека бъде със стевия-тя има 0 КАЛОРИИ.Аз направих тази рецепта във формички за мъфини с кафява захар /8 с. л.-за двойна доза излязоха 17 бр., без мед , защото е достатъчно сладко, а и меда след като се изпече става точно като захарта-губи полезните си свойства /1 банан и 1 ябълка- необелена заради фибрите, още канела и орехи. Получиха се много сполучливи и вкусни мъфини, за това благодаря за рецептата!
12.12.2014 17:25
victoria ivanova
ами нали затова му се казва диетично кексче , иначе какъв ще е този кекс без захр, затова аз препоръчвам кафява захар.За мен тя е по-полезна от бялата , но вече всеки си знае.Все пак това е просто предложена рецепта,който иска може да я направи,аз гарантирам че съдържа мн по-малко калории от обик. кекс. ;)
03.08.2013 11:34
1
Дани
Какво се случва с другата половина от брашната? - да питам и аз, че отговор няма.
06.06.2013 21:02
victoria ivanova
Ами и от двата хляба слагаш
29.01.2013 19:30
Бранко
Само не разбрах за брашното. Ползва се по половин чаша и от двете, така ли? Или всичкото се слага на края?
25.01.2013 22:06
victoria ivanova
разбира се че може да се замени , колкото до количеството сложете толкова колкото вие прецените.
Един кекс винаги може да бъде диетичен и да ако е с кафява захар по-добре , но кекс без захар не може.Всеки преценя.
03.12.2012 07:58
Доротея
Вероятно може да се замени с кафява захар, но това в никакъв случай няма да го направо по-диетично. Захарта, била тя кафява или не, си е захар която прави едно и също нещо в телата ни т.е рязко увеличава нивата на инсулин в кръвта. Те пък на свой ред толкова и рязко и бързо падат. Това води до нестабилност на инсулина, което пък никак не е добре. Същото е и с меда,само че той за разлика от захарта носи и ползи на организма ни, но само ако не е преминал през топлинна обработка. Думите диетично и захар не вървят заедно, дори и захарта в плодовете (фруктоза) си е захар. Разбира се,че е по-добра от рафинираната, но ако някой иска да загуби не килограми, а мастни депа, то трябва да ограничи приема на захар (от всякакъв тип) до минимум.
02.12.2012 23:25
1
1
Лили
Може ли да се замени меда с кафява захар или подсладител,за да стане още по-диетично?Ако е да-то с какво количество?
Един кекс винаги може да бъде диетичен и да ако е с кафява захар по-добре , но кекс без захар не може.Всеки преценя.