Начин на приготвяне
Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Нарежете лука и чесъна на дребно. Запържете ги в загрятото олио до омекване за около 5 мин.
Добавете каймата и пържете и бъркайте, като натискате, за да направите каймата на малки трохи. Добавете ригана, кимиона, черния, червения пипер и солта. Хубаво разбъркайте.
Добавете домата, нарязан на кубчета, царевицата и боба. Гответе около 15-20 мин, докато каймата се сготви и сместа остане почти само на мазнина.
Настържете кашкавала.
Загрейте тортилите една по една в тиган на котлона. Върху всяка гореща тортила по дължина от към едната страна разпределете по една лъжица кашкавал, отгоре от плънката с кайма и от сварения ориз.
Завийте тортилите, като единия край (или дъното) свиете навътре, за да задържите от едната страна плънката. След това навийте по дължина като бурито.
По желание намажете отгоре с малко заквасена сметана и поръсете с кориандър (ако не ви е по вкуса, заменете с магданоз).
Класическото мексиканско бурито е готово.
Коментари