Начин на приготвяне
Пресявам си брашното. Стоплям си прясното мляко. Разбивам яйцата със захарта. Смилам си орехите и ги смесвам с шипковия мармалад.
Размеквам си маслото. Правя си кладенче в брашното. В него слагам прясното мляко, сухата мая, разбитите яйца със захарта. После маслото. Замесвам.
Прехвърлям на набрашнен плот и доомесвам добре. Тестото го завивам на топло с кърпа да втаса за 40 мин. Разделям тестото на 3 части, всяка режа на триъгълници с помощта на нож.
В широката част на всеки слагам от сместа орехи с шипков мармалад. Завивам кифличките. Редя ги в тава застлана с хартия за печене.
Оставям ги да втасат още 30 мин., покрити с кърпа. Като втасат, мажа с помощта на четка с разбит белтък с 1 с.л прясно мляко, които предварително съм разбила в купичка.
Поръсвам ги със захар накрая. Пека кифлите на 180 градуса в загрята фурна. Редим в чинийка. Хапваме с чай.