Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифли с орехи и шипков мармалад

Кифли с орехи и шипков мармалад

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Кифли с орехи и шипков мармалад
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Пухкаво и жълто, с неустоим аромат и великолепен вкус, що е то? Правилно, кифли с орехи и шипков мармалад"

Необходими Продукти

  • масло - 80 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 жълтък за намазване + 1с.л прясно мляко
  • захар - за поръсване
  • брашно - 4 ч.ч.
  • мая - 1 суха
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 190 мл
  • орехи - 1 ч.ч.
  • мармалад - 1 ч.ч. шипков/от бурканче, купен/
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам си брашното. Стоплям си прясното мляко. Разбивам яйцата със захарта. Смилам си орехите и ги смесвам с шипковия мармалад.

Размеквам си маслото. Правя си кладенче в брашното. В него слагам прясното мляко, сухата мая, разбитите яйца със захарта. После маслото. Замесвам.

Прехвърлям на набрашнен плот и доомесвам добре. Тестото го завивам на топло с кърпа да втаса за 40 мин. Разделям тестото на 3 части, всяка режа на триъгълници с помощта на нож.

В широката част на всеки слагам от сместа орехи с шипков мармалад. Завивам кифличките. Редя ги в тава застлана с хартия за печене.

Оставям ги да втасат още 30 мин., покрити с кърпа. Като втасат, мажа с помощта на четка с разбит белтък с 1 с.л прясно мляко, които предварително съм разбила в купичка.

Поръсвам ги със захар накрая. Пека кифлите на 180 градуса в загрята фурна. Редим в чинийка. Хапваме с чай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: