Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифли с мармалад и кисело мляко

Кифли с мармалад и кисело мляко

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Кифли с мармалад и кисело мляко
Снимка: Марияна
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Ако на въпроса Колко кифлички може да изядете, отговорът е Много, то тази рецепта е точно за вас"

Необходими Продукти

  • мармалад - 300 г на килограм
  • брашно - 4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр. + 1 с.л. олио за намазване
  • захар - ½ ч.ч. за поръсване
  • вода - 150 мл
  • кисело мляко - 1/4 кофичка
  • мая - 1/3 кубче
  • олио - за намазване на тавата
  • брашно - за набрашняване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа с помощта на сито. Правим си по средата кладанче и слагаме едно яйце, олиото и солта. Затопляме леко водата и вътре слагаме 2 с.л. брашно и маята. Към водата слагаме и захарта. Объркваме много добре за да се размие маята. Оставяме да шупне на страна.

После прибавяме и нея към брашното. Прибавяме киселото мляко също. Замесваме меко тесто и го доомесваме върху плота до гладка топка. Оставяме тестото да втаса на топло за 40-50 мин, покрито с кърпа.

Делим тестото на три части. От всяка част разточваме кръг върху набрашнен плот. Кръга го режем с нож на 12 триъгълника.

Режем си мармалада на тънки парченца. В широката част слагаме 1-2 парченца от мармалада. Завиваме кифличките. Нареждаме ги в тава, намазана с олио и набрашнена леко.

В купичка разбиваме жълтъка и олиото и мажем с четка кифличките. Ръсим ги със захар най-отгоре.

Печем в загряна на 180°C фурна до готовност.

Хапваме с кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: