Задушено Свинско с лук и Гъби

Задушено Свинско с лук и Гъби
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Да отворим по една бира и да обсъдим предимствата на вкусното Задушено свинско с лук и гъби?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г (плешка)
  • печурки - 400 г пресни
  • лук - 1 - 2 глави стар
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • джоджен
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинската плешка на едри кубчета, сипете олио в тенджера и задушете месото, като покриете с капака.

Оставете да къкри като разбърквате на моменти, месото си пуска сок и няма нужда от вода, за да омекне.

След като се е задушило и омекнало, добавете лука, нарязан на полумесеци, заедно с гъбите.

Овкусете задушеното свинско с подправките, разбъркайте и заедно ги задушете до готовност.

Задушеното Свинско с лук и Гъби е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотно стана!!!
06.06.2024 22:14