Кавърма със свинско, гъби, лук и чушки

02/07/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф63575620845
"И като каже някой кавърма, ни става едно такова хубаво на душата "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 716
  • Преглеждания за месеца4464
  • Преглеждания за седмицата688
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 2 глави
  • зелени чушки - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • домати - 1 и 1/2 ч.ч. консервирани
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи парчета, чесънът и лукът - на тънки филийки, а чушките и гъбите – на лентички.

В дълбок тиган се налива олио и се сгорещява, слагат се нарязаното на парчета месо, поръсва се малко сол и черен пипер. Всичко се разбърква и се слага капак върху тигана.

Когато месото се запържи, се прибавят чесънът и лукът, а малко по-късно - чушките и гъбите. Ястието се оставя да се готви под капак, като се разбърква периодично.

Щом зеленчуците омекнат, се овкусява с червен и черен пипер, чубрица.

Прибавят се доматите и всичко се разбърква отново.

Температурата на котлона се намалява и кавърмата се готви, докато се изпари водата и остане само на мазнина.

Сервира се нарязан на дребно пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар