Кавърма със свинско, гъби, лук и чушки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
715
6k
2k
2k
7
02/07/2018
"И като каже някой кавърма, ни става едно такова хубаво на душата"
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356 220
  • Преглеждания за месеца6723
  • Преглеждания за седмицата1477
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи парчета, чесънът и лукът - на тънки филийки, а чушките и гъбите – на лентички.

В дълбок тиган се налива олио и се сгорещява, слагат се нарязаното на парчета месо, поръсва се малко сол и черен пипер. Всичко се разбърква и се слага капак върху тигана.

Когато месото се запържи, се прибавят чесънът и лукът, а малко по-късно - чушките и гъбите. Ястието се оставя да се готви под капак, като се разбърква периодично.

Щом зеленчуците омекнат, се овкусява с червен и черен пипер, чубрица.

Прибавят се доматите и всичко се разбърква отново.

Температурата на котлона се намалява и кавърмата се готви, докато се изпари водата и остане само на мазнина.

Сервира се нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Mariqna Cholakova
Mariqna Cholakova
29.05.2020 19:21
Много вкусна стана! Благодаря!
1
0
Христо Славейков
Супер вкусна кавърма!
2
0