Кремсупа с карфиол и праз

30/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8315073297
"И като говорим за класика - опитахте ли любимата ни кремсупа от карфиол и праз "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо550
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте бялата част на стръковете праз и ги запържете до омекване в маслото с щипка сол - около 7 минути на тих огън.

Добавете измития и накъсан на малки розички карфиол, прибавете и картофите, обелени и нарязани на парченца.

Залейте с млякото и още две щипки сол и сварете на тих до умерен огън за 30 минути.

Оставете няколко минути супата да се охлади и пасирайте на максимална скорост до получаване на гладък крем.

Налейте сметаната, овкусете със индийско орехче, бял пипер и още сол, ако е нужно, и пасирайте още веднъж за кратко до химогенизиране и още по- фина консистенция.

Сервирайте супата топла или охладена поръсена със ситно накълцан магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар