Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Картофената кремсупа с праз

Картофената кремсупа с праз

Картофената кремсупа с праз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
27 мин.
Порции
4
"Една супичка никога не е излишна на трапезата - днес ви представяме картофена кремсупа с праз, ей така, да си сгреете душата"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1/2 бр.
  • праз - стрък
  • круши - 2 бр.
  • пилешки бульон - 600 мл
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • прясно мляко - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и праза. Нарежете ги на средно големи парчета.

Задушете ги в малко мазнина.

Добавете картофите и крушите, обелени и нарязани на кубчета.

Налейте бульона и сложете подправките.

Намалете котлона и варете картофената супа до готовност.

Изключете и добавете млякото и маслото.

Разбъркайте и пасирайте всичко до гладка смес.

Поднесете картофената кремсупа с праз в подходяща дълбока чиния вашата, поръсена с малко хамон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: