Торта Трите шоколада

01/07/2018
"Не един, не два, а цели три шоколада, защото заслужавате само най-доброто "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 441
  • Преглеждания за месеца322
  • Преглеждания за седмицата95
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 600 мл
  • черен шоколад - 150 г
  • млечен шоколад - 150 г
  • бял шоколад - 150 г
  • желатин - 3 бр. (Испански)
  • течна сметана - 1.5 л
  • краве масло - 1 пакетче
  • бисквити - 2 пакета чаени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер смилате бисквитите на прах и ги смесвате с разтопеното маслото (1 пакетче), докато се образува каша на котлона. Изсипва се веднага в тортена форма и се притиска хубаво до оформяне на блат и се остава да стегне около 30 мин.

През това време накисвате едно пакетче желатин в малко студена вода или 200 г мляко, за да набъбне, като бъркате постоянно (да се разтвори добре). Разделяте млечно-сметановата течност на три части (по 500 мл).

Прехвърляте една част (500 г) в касерола и слагате на котлона да се загрее почти до точка на кипване. Дърпате от огъня и прибавяте начупения млечен шоколад и продължавате да бъркате с дървена лъжица непрекъснато, докато сте сигурни, че се е разтопил хубаво, и прибавяте и желатина, разбърквате, докато се разтвори всичко и се получи хубава, хомогенна, шоколадова смес (3 мин е достатъчно).

Веднага след това я изливате над бисквитите, които са се стегнали вече. Тук вече ще трябва да има пауза от 1 час горе-долу, за да се стегне първият блат. След като е стегнал напълно, приготвяме втория по същия начин, но с белия шоколад.

Изсипвате го внимателно върху първия крем и пак оставяте да се стегне (от 30-60 мин), така и след това приготвяте и крема с черния шоколад по същия начин.

Отгоре се украсява по желание, аз я оставам в натурален вид. Хубаво е да престои, като изстине и последният блат се оставя в хладилника поне няколко часа, ако е възможно и една вечер.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Яница Николова
Чудесна!
0
0
Йорданка Ковачева
Здравейте! Много обичам тази торта, вашата изглежда чудесно! Мисля, че трябва обаче да напишете грамажа поне на желатина, защото това "испански" на никой нищо не говори и трудно някой би се наел да си я приготви, защото ще си помисли какъв ли ще да е този специален испански желатин :) а той е като българския :)
Също така бих дала съвет за пласта с черен шоколад да се сложи малко повече от него (шоколада) и да е поне 70 % какао, за да се отличава от пласта с млечния, тоет да си стане по- тъмен, иначе няма разлика между двата и тортата става два шоколада, не три. Просто съветче. С най- добри чувства- Дани :)
0
0
Йорданка Ковачева
Здравей, Поли. Да, много зависи от самия черен шоколад, така е. Наскоро и ние със сестра ми правихме тортата и се оказа, че пласта с черен шоколад стана същия цвят като другия и се наложи да добавим какао на прах (100% чисто какао) и да ти кажа- получи се! Така че ако някой път ти се наложи може и това да опиташ :)
Относно желатина, аз не знаех, че има разлика от испански до български, май най- добре е всеки да си прочете на пакетчето желатин, което използва за какво количество смес отговаря и да следва указанията на производителя. Поздрав!
Дани
0
0
Поли Потребител#216112
Здравей,Дани!Вземам си забележка и скоро ще добавя грамажа на желатина.Тази рецепта ми е от приятелка,със бг желатин имаше голяма разлика,тя ми ги препоръча и като ходих до Испания се запасих :)От нея знам,че нито повече нито по-малко от шоколада и спазвам препоръките и.Няколко пъти съм взимала черен шоколад и е бил много по-тъмен,явно си е от марките шоколад,които се предлагат на пазара.Поздрави,Поли! :)
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв