Начин на приготвяне
Нарежете лука и чесъна на дребно и ги сложете в дълбока купа. Смесете двата вида кайма и я добавете в купата.
Добавете черния и червения пипер, чилито и ситно нарязания магданоз.
След като омесите хубаво каймата с подправките я оставете да престои 2-3 часа в хладилника.
Най-добре е да се наниже каймата на метални шишове, тъй като при печене металният шиш се загрява и изпича кебапа и отвътре. Но не се притеснявайте, ако нямате, може да използвате и дървени.
От каймата направете топчици с приблизителна големина 3-4 см. и ги нанижете на шишчетата.
Притискайте с дланта си топчетата и ги разнесете равномерно по целия шиш. Ако искате може да ги сложите отново за 30-40 минути в хладилника да се стегнат отново.
Не правете дебели шишчета, защото ще паднат при печенето от тях и по-трудно ще се опекат.
Изпечете вече готовите шишчета на скара или на фурна загрята на 200 градуса за 25 минути.