Начин на приготвяне
Оризът се поставя в тенджера с щипката сол и водата. Оставя се на умерен котлон да къкри за около 15 мин или докато е почти готов.
Прибавя се захарта, прясното мляко и парчетата лимонови кори. Оставя се на силно умерен котлон да къкри, докато поеме течността или за около 15-20 мин. Периодично се разбърква.
Сваля се от котлона и се прибавя ванилията, а лимоновите кори се отстраняват.
Разсипва се в чашки, които предварително са намаслени с масло. Това ще спомогне за лесното изваждане на оризовия крем при сервиране.
Черешите внимателно се почистват от костилките, за да не се разкъсат много.
Поставят се в касерола, добавя се захарта и лим. сок. Оставят се на умерена температура да къкрят.
След като са пуснали соковете си, самите плодове се изваждат в купа, за да не се преготвят, трябва да са цели, а сиропът се оставя на умерен котлон да се сгъсти. Сваля се от котлона и се връщат обратно черешите. Разбърква се внимателно.
При сервиране сутляшът се обръща от купичките в сервизна чиния и се залива с черешов сироп и плодове.
Млякото с ориз с черешова заливка е готово.
Ако рецептата ти харесва, опитай и това класическо мляко с ориз.
Източник: So Delicious