Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Топли пълнени яйца (Ретро рецепта)

Топли пълнени яйца (Ретро рецепта)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Топли пълнени яйца (Ретро рецепта)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • шунка - 50 г
  • магданоз - няколко стръка + за гарниране
  • сол
  • черен пипер
  • галета - за поръсване
  • масло - за пържене, мож еи олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете много твърдо яйцата.

След това ги разполовете с остър нож (направо с черупките) и извадете жълтъците и ги намачкайте с нарязаната ситно шунка и магданоз. Овкусете плънката със сол и пипер, 1 лъжица масло и хубаво объркайте.

Напълнете черупките с белтъците с нея. Поръсете с галета и запържете в сгорещено масло за кратко (с плънката надолу).

Поднесете пълнените яйца с малко скълцан магданоз.

Източник: Деветстотинъ деветдесетъ и деветъ най-нови и изпитани готварски рецепти, от 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: