Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Щука по френски

Щука по френски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Щука по френски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Много лесно, много вкусно и бързо за приготвяне предложение за здравословно ястие"

Необходими Продукти

  • щука - 1 бр.
  • оцет - за накисването
  • чесън - няколко скилидки
  • магданоз
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - зърна
  • сол
  • индийско орехче
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете щуката.

Направете марината от водата, оцет и подправките - скилидките чесън, магданоза, дафиновите листа и зърна черен пипер.

Накиснете рибата за 4-5 часа в нея, след което я отцедете и я прехвърлете в намаслена тава.

Овкусете я със сол, черен пипер и индийско орехче.

Залейте я с малко от саламурата, прибавете няколко кръгчета лимон, поръсете струя зехтин и поръсете с галета.

Изпечете рибата в умерена фурна до готовност.

Щуката по френски е много вкусна.

Източник: Деветстотинъ деветдесетъ и деветъ най-нови и изпитани готварски рецепти, от 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veli
Veli
Източникът много ми хареса - сигурно е пълен със съкровища! Жалко, че не преиздават старите кулинарни издания!
03.07.2018 16:15
1