Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи на фурна под фолио

Пълнени картофи на фурна под фолио

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пълнени картофи на фурна под фолио1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Ако ти се хапват наистина вкусни картофки, направи си ветрило от картофи..."

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • чесън - 4 скилидки, нарязани на шайби
  • масло - 40 г
  • бекон - 150 г
  • кашкавал - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • за гарниране
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • зелен лук - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво и без да се белят се нарязват напречно, без да се отрязват до край. При печенето им ще се получи нещо като ветрило.

Във всеки прорез на картофите се слага нарязано на тънко масло и филийка чесън.

Картофите се прехвърлят в намаслена тавичка и се покриват с лист алуминиево фолио. Слагат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час.

През това време беконът се нарязва на кубчета и се запържва до златисто на тиган. Кашкавалът се нарязва на тънки слайсове.

Картофите се изваждат от фурната, поръсват се със черен пипер и сол и във всеки прорез се слага от бекона и кашкавала.

Връщат се във фурната, но този път без фолио, за 10 минути или докато кашкавала получи хубав апетитен загар.

Пълнените картофи се поднасят горещи, гарнирани с лъжица заквасена сметана и поръсени с наситнен зелен лук.

Да ви е вкусно!

Пълнените картофи на фурна под фолио са готови.

Ако обичаш да похапваш картофи, опитай и предложенията ни за вкусни картофи соте или картофена крем супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: