Начин на приготвяне
Картофите се измиват хубаво и без да се белят се нарязват напречно, без да се отрязват до край. При печенето им ще се получи нещо като ветрило.
Във всеки прорез на картофите се слага нарязано на тънко масло и филийка чесън.
Картофите се прехвърлят в намаслена тавичка и се покриват с лист алуминиево фолио. Слагат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час.
През това време беконът се нарязва на кубчета и се запържва до златисто на тиган. Кашкавалът се нарязва на тънки слайсове.
Картофите се изваждат от фурната, поръсват се със черен пипер и сол и във всеки прорез се слага от бекона и кашкавала.
Връщат се във фурната, но този път без фолио, за 10 минути или докато кашкавала получи хубав апетитен загар.
Пълнените картофи се поднасят горещи, гарнирани с лъжица заквасена сметана и поръсени с наситнен зелен лук.
Да ви е вкусно!
Пълнените картофи на фурна под фолио са готови.
Ако обичаш да похапваш картофи, опитай и предложенията ни за вкусни картофи соте или картофена крем супа.