Начин на приготвяне
Измиваме картофите и ги сваряваме леко в подсолена вода, но не до пълна готовност.
След това ги обелваме много внимателно и с малка чаена лъжичка ги издълбаваме. Частта, която се издълбава, не се изхвърля, а я оставяме настрани за по-късна употреба.
Започваме с подготовката на плънката.
Нарязваме лука и моркова на дребно и ги запържваме в предварително загрято олио. Добавяме чушката, която сме нарязали предварително на кубчета и запържваме всичко заедно. Отново не ги запържваме до готовност, а до леко омекване на зеленчуците.
Към тази смес добавяме едросмляната лютеница и картофите (частта, която е издълбана), разбъркваме много добре и пълним нашите издълбани картофи с тази плънка.
Изпичаме на предварително загрята фурна на 180-190 градуса до готовност. При мен това отнема около 30 минути.