Воденички с Ориз и Гъби на Фурна

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор231761432
05/07/2018
"Вкусно предложение за практични домакини "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 508
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките и ги измийте хубаво. Сварете ги до готовност в леко подсолена вода. Най-добре в тенджера под налягане.

Измийте гъбите, нарежете ги и ги блаширайте за 5 минути. Отцедете водата.

Нарежете лука и го задушете в олиото, като добавите и малко вода. Щом водата изври и остане само на мазнина прибавете измития ориз. Запържете го докато стане прозрачен като бъркате непрекъснато. Към ориза добавете сварените воденички, гъбите и подправките. Разбъркайте.

Прецедете бульона и налейте 3 ч.ч. от него към ориза. Оставете на котлона докато заври.

Изсипете съдържанието в тавичка и сложете да се пече в загряна фурна на 200 градуса до готовност на ориза.

Готовото ястие поднесете поръсено с пресен магданоз.

Добър Апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар