Начин на приготвяне
Почистете воденичките и ги измийте хубаво. Сварете ги до готовност в леко подсолена вода. Най-добре в тенджера под налягане.
Измийте гъбите, нарежете ги и ги блаширайте за 5 минути. Отцедете водата.
Нарежете лука и го задушете в олиото, като добавите и малко вода. Щом водата изври и остане само на мазнина прибавете измития ориз.
Запържете го докато стане прозрачен като бъркате непрекъснато. Към ориза добавете сварените воденички, гъбите и подправките. Разбъркайте.
Прецедете бульона и налейте 3 ч.ч. от него към ориза. Оставете на котлона докато заври.
Изсипете съдържанието в тавичка и сложете да се пече в загряна фурна на 200 градуса до готовност на ориза.
Готовия ориз на фурна поднесете поръсен с пресен магданоз.
Воденичките с Ориз и Гъби на Фурна са много вкусни.