Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Ориз на фурна»Воденички с Ориз и Гъби на Фурна

Воденички с Ориз и Гъби на Фурна

Воденички с Ориз и Гъби на Фурна
Снимка: Росица Петрова
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Вкусно предложение за практични домакини"

Необходими Продукти

  • воденички - 600 г
  • ориз - 1 ч.ч. (250 мл)
  • гъби - 300 г (пресни)
  • лук - 1 глава
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • риган
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките и ги измийте хубаво. Сварете ги до готовност в леко подсолена вода. Най-добре в тенджера под налягане.

Измийте гъбите, нарежете ги и ги блаширайте за 5 минути. Отцедете водата.

Нарежете лука и го задушете в олиото, като добавите и малко вода. Щом водата изври и остане само на мазнина прибавете измития ориз.

Запържете го докато стане прозрачен като бъркате непрекъснато. Към ориза добавете сварените воденички, гъбите и подправките. Разбъркайте.

Прецедете бульона и налейте 3 ч.ч. от него към ориза. Оставете на котлона докато заври.

Изсипете съдържанието в тавичка и сложете да се пече в загряна фурна на 200 градуса до готовност на ориза.

Готовия ориз на фурна поднесете поръсен с пресен магданоз.

Воденичките с Ориз и Гъби на Фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: