Заек със зеленчуци по рецепта на баба

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
2k
832
1k
4
04/07/2018
"Кулинарно предложение от кухнята на баба - Сочен заек със зеленчуци "
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 905
  • Преглеждания за месеца1187
  • Преглеждания за седмицата141
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и нарязва на парчета. Запържва се до зачервяване. После се прибавя лукът и се пържи 5 минути.

Прибавят се и другите почистени, измити и нарязани на средни по големина парчета зеленчуци. Добавя се червеният пипер и подправките, разбърква се добре.

Всичко се слага в гювеч или тава с алуминиево фолио, налива се виното и се пече на 180 градуса за около 2 часа.

* Ако ще се пече в гювеч се слага в студена фурна и тогава се включва, за да не се спука съдът.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар