Домашна торта с орехи и млечен крем

06/07/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач33273402
"Такава торта не се дели - само я показвате и после си я прибирате, за да си я изядете сами "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 127
  • Преглеждания за месеца15981
  • Преглеждания за седмицата5991
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за блата се разбиват с миксер.

Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена форма за торта. Блатът се пече на 180 градуса за 25-30 минути.

Кремът се приготвя, като млякото се кипва със захарта. Добавя се размитото във водата брашно. Кремът се вари докато се сгъсти.

Отстранява се от котлона и се добавят ванилията и маслото. Сиропът се приготвя, като захарта се карамелизира.

Сипва се водата и се бърка, докато карамелът се стопи напълно. Изпеченият и охладен блат се реже хоризонтално на три равни части.

Блатовете се сиропират със сиропа, слепват се с крема, върху всеки пласт крем се поръсва обилно със смлените орехови ядки.

Тортата се покрива с крем.

Отгоре и отстрани се поръсва със смлените орехи.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар