Домашна торта с орехи и млечен крем

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
439
3k
715
2k
2
06/07/2018
"Такава торта не се дели - само я показвате и после си я прибирате, за да си я изядете сами "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо250 856
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата122
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за блата се разбиват с миксер.

Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена форма за торта. Блатът се пече на 180 градуса за 25-30 минути.

Кремът се приготвя, като млякото се кипва със захарта. Добавя се размитото във водата брашно. Кремът се вари докато се сгъсти.

Отстранява се от котлона и се добавят ванилията и маслото. Сиропът се приготвя, като захарта се карамелизира.

Сипва се водата и се бърка, докато карамелът се стопи напълно. Изпеченият и охладен блат се реже хоризонтално на три равни части.

Блатовете се сиропират със сиропа, слепват се с крема, върху всеки пласт крем се поръсва обилно със смлените орехови ядки.

Домашната торта се покрива с крем.

Отгоре и отстрани се поръсва със смлените орехи.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
София В.
София В.
01.12.2019 08:28
В крема ми се струва че трябва да има 4 жълтъка...
5
0
Йорданка Ковачева
Към орехите добавих и малко настърган шоколад. Благодаря!
9
0