Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Домашна торта с орехи и млечен крем

Домашна торта с орехи и млечен крем

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Домашна торта с орехи и млечен крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Такава торта не се дели - само я показвате и после си я прибирате, за да си я изядете сами"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За сиропа
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • За крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • масло - 1/2 пакетче от 125 г
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за блата се разбиват с миксер.

Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена форма за торта. Блатът се пече на 180 градуса за 25-30 минути.

Кремът се приготвя, като млякото се кипва със захарта. Добавя се размитото във водата брашно. Кремът се вари докато се сгъсти.

Отстранява се от котлона и се добавят ванилията и маслото. Сиропът се приготвя, като захарта се карамелизира.

Сипва се водата и се бърка, докато карамелът се стопи напълно. Изпеченият и охладен блат се реже хоризонтално на три равни части.

Блатовете се сиропират със сиропа, слепват се с крема, върху всеки пласт крем се поръсва обилно със смлените орехови ядки.

Домашната торта се покрива с крем.

Отгоре и отстрани се поръсва със смлените орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това е класика от преди 40 години много вкусна !Блатовете делях на три!Средния с какао!
16.01.2024 10:58
София В.
София В.
В крема ми се струва че трябва да има 4 жълтъка...
01.12.2019 08:28
15
1
1
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Към орехите добавих и малко настърган шоколад. Благодаря!
24.01.2019 02:46
10
1
1
Покажи всички подкоментари