Домашна торта с орехи и млечен крем

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач40873402
06/07/2018
"Такава торта не се дели - само я показвате и после си я прибирате, за да си я изядете сами "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо186 817
  • Преглеждания за месеца6933
  • Преглеждания за седмицата292
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за блата се разбиват с миксер.

Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена форма за торта. Блатът се пече на 180 градуса за 25-30 минути.

Кремът се приготвя, като млякото се кипва със захарта. Добавя се размитото във водата брашно. Кремът се вари докато се сгъсти.

Отстранява се от котлона и се добавят ванилията и маслото. Сиропът се приготвя, като захарта се карамелизира.

Сипва се водата и се бърка, докато карамелът се стопи напълно. Изпеченият и охладен блат се реже хоризонтално на три равни части.

Блатовете се сиропират със сиропа, слепват се с крема, върху всеки пласт крем се поръсва обилно със смлените орехови ядки.

Домашната торта се покрива с крем.

Отгоре и отстрани се поръсва със смлените орехи.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Към орехите добавих и малко настърган шоколад. Благодаря!
8
0