Начин на приготвяне
Всички съставки за блата се разбиват с миксер.
Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена форма за торта. Блатът се пече на 180 градуса за 25-30 минути.
Кремът се приготвя, като млякото се кипва със захарта. Добавя се размитото във водата брашно. Кремът се вари докато се сгъсти.
Отстранява се от котлона и се добавят ванилията и маслото. Сиропът се приготвя, като захарта се карамелизира.
Сипва се водата и се бърка, докато карамелът се стопи напълно. Изпеченият и охладен блат се реже хоризонтално на три равни части.
Блатовете се сиропират със сиропа, слепват се с крема, върху всеки пласт крем се поръсва обилно със смлените орехови ядки.
Домашната торта се покрива с крем.
Отгоре и отстрани се поръсва със смлените орехи.
Коментари