Празнична орехова торта

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
16/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции16
"Невероятна орехова торта с много орехи за празник и делник! Не се приготвя никак трудно и е много ефектна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Бавно, лъжица по лъжица, се прибавят галетата и брашното /като се редуват 1 л. галета, 1 л. брашно/, като за кейково тесто, но ако започне да става прекалено гъсто, се намалява едно от двете.

Прибават се и ситно смлените орехи. Формата /24-26 см/ с падащ борд, се намазва с масло. Блата се пече около 30-40 мин. на 160-170 градуса, като накрая повечето време се суши.

Студен се разрязва на две части и се овлажнява добре с ром/коняк. Пълни се с крем, който се приготвя по стандартния начин от посочените продукти за крема без маслото.

Сложете 500 мл мляко да се загрява със захарта. Отделно разбийте брашното с останалото мляко и при непрекъснато разбиване добавете към горещото мляко. Ароматизирайте с ванилия и бъркайте, докато се сгъсти.

След като кремът се охлади напълно, се смесва и разбива внимателно с предварително разбитото на пяна меко масло. Температурите на крема и маслото трябва да са еднакви.

Отгоре ореховата торта се намазва с останалия крем и може да се добават шоколадови стърготини. Държи се няколко часа в хладилник за да може добре да поеме.

Рейтинг

5 14
4 10
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка: