Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена Супа с Мащерка и Целина

Гъбена Супа с Мащерка и Целина

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Гъбена Супа с Мащерка и Целина
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
36 мин.
Общо
51 мин.
Порции
4
"Ароматна супичка с гъби за душата, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • кладница - 250 г
  • целина - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • праз - 1/2 стрък
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л. от консерва
  • олио - 50 мл.
  • вегета - 1 с.л. зеленчукова подправка
  • мащерка - 1 - 2 с.л. сушена
  • магданоз - 1 с.л. сушен + свеж за поръсване накрая
  • фиде - 2 - 3 шепи
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • За застройка
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте или смелете в блендер лука, праза и целината. Задушете ги със малко сол в загретия на умерен огън зехтин за 7 минути.

Сложете гъбите, накълцани на ситно, още една щипка сол и продължете готвенето още 6-7 минутки, като в средата на това време добавете и доматеното пюре с лъжичката захар.

Налейте вода, колкото гъста желаете да бъде вашата супичка. Подправете с мащерката, магданоза и зеленчуковата подправка и варете под капак 12-15 минути, увеличавайки малко огъня.

Накрая сложете фидето и варете 3-4 минутки или колкото е посочил производителят.

Снемете от огъня и щом температурата спадне малко (5-6 мин.) застройте с разбитите жълтъци, киселото мляко и черния пипер.

Поднесете гъбената супичка гореща.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: