Начин на приготвяне
Накълцайте или смелете в блендер лука, праза и целината. Задушете ги със малко сол в загретия на умерен огън зехтин за 7 минути.
Сложете гъбите, накълцани на ситно, още една щипка сол и продължете готвенето още 6-7 минутки, като в средата на това време добавете и доматеното пюре с лъжичката захар.
Налейте вода, колкото гъста желаете да бъде вашата супичка. Подправете с мащерката, магданоза и зеленчуковата подправка и варете под капак 12-15 минути, увеличавайки малко огъня.
Накрая сложете фидето и варете 3-4 минутки или колкото е посочил производителят.
Снемете от огъня и щом температурата спадне малко (5-6 мин.) застройте с разбитите жълтъци, киселото мляко и черния пипер.
Поднесете гъбената супичка гореща.
Добър апетит!