Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Яхнийка Кюфтенца по Чирпански

Яхнийка Кюфтенца по Чирпански

ЕленаЕлена
Новак
3424645302
Яхнийка Кюфтенца по Чирпански
Снимка: Елена
1 / 3
06/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ето я и нашата любима яхнийка с кюфтета по Чирпански"

Необходими Продукти

  • За кюфтенцата
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр
  • галета - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - за овалване
  • За яхнията
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 голяма глава
  • доматен сос - 2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рендосваме или смиламе в блендер лука, прибавяме го към каймата. Чукваме при тях яйцата и добавяме галетата и подправките. Омесваме хубаво сместа.

Оформяме еднакви по големина кюфтенца и ги овалваме в брашно. Варим ги 5-6 минути във вряща подсолена вода, след което ги изваждаме и отцеждаме.

В касерола или тенджера загряваме олио и запържваме нарязания лук.

Прибавяме нарязаните на средно големи парчета чушки и моркови. Запържваме докато омекнат и добавяме нарязаните картофи.

Подправяме със сол на вкус. Добавяме и червения пипер и разбъркваме хубаво.

Накрая прибавяме доматения сос и доливаме с около 500 мл вода (ако искате повече сос, добавете повече вода).

Похлупваме с капак и оставяме яхнията да заври. След което прибавяме кюфтенцата и оставяме 30-40 минути да къкри на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: