Начин на приготвяне
Рендосваме или смиламе в блендер лука, прибавяме го към каймата. Чукваме при тях яйцата и добавяме галетата и подправките. Омесваме хубаво сместа.
Оформяме еднакви по големина кюфтенца и ги овалваме в брашно. Варим ги 5-6 минути във вряща подсолена вода, след което ги изваждаме и отцеждаме.
В касерола или тенджера загряваме олио и запържваме нарязания лук.
Прибавяме нарязаните на средно големи парчета чушки и моркови. Запържваме докато омекнат и добавяме нарязаните картофи.
Подправяме със сол на вкус. Добавяме и червения пипер и разбъркваме хубаво.
Накрая прибавяме доматения сос и доливаме с около 500 мл вода (ако искате повече сос, добавете повече вода).
Похлупваме с капак и оставяме яхнията да заври. След което прибавяме кюфтенцата и оставяме 30-40 минути да къкри на тих огън.