Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Любимите кюфтенца по чирпански

Любимите кюфтенца по чирпански

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Любимите кюфтенца по чирпански
Снимка: Дони Ники
1 / 3
26/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Готовите любимите кюфтенца по чирпански са традиционна гозба за нашите географски ширини, така че дайте един лайк за нешенското"

Необходими Продукти

  • за кюфтенца
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • за яхнията
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глава
  • моркови - 2 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • захар - щипка
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с подправките, яйцето и нарязания на ситно лук.

С влажни ръце се оформят кюфтета и се пекат за 15 минути на 190 г в еър фрайъра.

В подходяща тенджера се запържват нарязаният лук и моркови.

Почистената чушка от семките се нарязва на дребно и се добавя в тенджерата. Обелените картофи се нарязват на средно големи кубчета и се измиват добре, след което се добавят в тенджерата.

След като зеленчуците са се задушили, се добавя малко вода и подправките - апетитната яхния се оставя за няколко минути да ври на тих огън.

Добавят се доматено пюре и щипка захар. Брашното се разтваря с хладка вода, темперира се с топлия сос от бъдещата кюфтетата яхния и се връща към ястието.

Добавят се кюфтета и се оставя за няколко минути на котлона, докато се сгъстят кюфтетата по чирпански.

Готовите любимите кюфтенца по чирпански се поръсва обилно със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: