Начин на приготвяне
Каймата се омесва с подправките, яйцето и нарязания на ситно лук.
С влажни ръце се оформят кюфтета и се пекат за 15 минути на 190 г в еър фрайъра.
В подходяща тенджера се запържват нарязаният лук и моркови.
Почистената чушка от семките се нарязва на дребно и се добавя в тенджерата. Обелените картофи се нарязват на средно големи кубчета и се измиват добре, след което се добавят в тенджерата.
След като зеленчуците са се задушили, се добавя малко вода и подправките - апетитната яхния се оставя за няколко минути да ври на тих огън.
Добавят се доматено пюре и щипка захар. Брашното се разтваря с хладка вода, темперира се с топлия сос от бъдещата кюфтетата яхния и се връща към ястието.
Добавят се кюфтета и се оставя за няколко минути на котлона, докато се сгъстят кюфтетата по чирпански.
Готовите любимите кюфтенца по чирпански се поръсва обилно със ситно нарязан магданоз.