Начин на приготвяне
Омесете каймата с подправките, ориза и настъргания лук. Оставете за около 30 мин да поеме подправките и оформете малки топчета.
Междувременно почистете зеленчуците. Нарежете лука, морковите, изпечените чушки, чесъна и целината на съвсем ситно. Картофите обелете и нарежете на дребни кубчета, а обеления домат - на ситно.
Пуснете мултикукъра на програма пържене (FRY) на 20 мин. Загрейте 2 с.л. олио и сипете нарязаните на ситно лук, чушки, моркови, чесън и целина.
Разбъркайте хубаво и гответе с захлупен капак около 8 мин. Прибавете картофите, разбъркайте и гответе около 5 мин под капак. Добавете червения пипер и брашното, разбъркайте и пържете около 2 мин.
Прибавете водата, разбъркайте хубаво, за да се разтвори брашното. Добавете нарязания домат, разтворената доматената паста в малко вода и кюфтенцата. Овкусете със сол, черен пипер и щипка захар.
Оставете яхнията с кюфтета да ври до приключване на програмата. Затворете капака, настройте на програма яхния (STEW) за 1 час.
Оставете кюфтенца по Чирпански в мултикукър да се готвят за установеното време.
Към края на готвенето поръсете кюфтенца по Чирпански с нарязан на ситно пресен магданоз.