Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гнезда»Гнезда с яйца и конска кайма

Гнезда с яйца и конска кайма

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823431283241
Гнезда с яйца и конска кайма
Снимка: Denitsa
2 / 3
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Каквото и да сте чували за конската кайма, вярно е - наистина е ужасно вкусна"

Необходими Продукти

  • конска кайма - 800 г
  • галета - 50 г
  • лук - 1 средно голяма глава
  • яйца - 6 бр.
  • девесил - 1/2 ч.л.
  • естрагон - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • черен пипер
  • уни сос - 1 с.л.
  • масло - за намазване
  • червен пипер - за поръсване
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на възможно най-ситно и се прибавя към каймата заедно с галетата и всички подправки. Добавят се 2 яйца и уни сосът и се обърква с ръка всичко.

Овкусената кайма се разделя на 4 равни части, всяка от която се оформя като голямо кюфте.

В тава, предварително намазнена с краве масло, се слагат кюфтетата и с помощта на лъжица се оформят гнездата - прави се по една дупка в средата на всяко гнездо.

Белтъците се отделят от жълтъците от останалите 4 яйца.

В предварително сгорещена фурна се слагат да се пекат гнездата за 10 минути, след това се изваждат от фурната и във всяка дупка се поставя по един жълтък, който се поръсва с червен пипер.

Белтъците се изсипват в тавата с половин лъжичка масло и 1 с.л. вода.

Връща се във фурната и се пече до готовност - около 35 минути.

След като са готови и се извадят от фурната, по желание се поръсват с пресен магданоз.

Гнездата с яйца и конска кайма са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: