Начин на приготвяне
Лукът се реже на възможно най-ситно и се прибавя към каймата заедно с галетата и всички подправки. Добавят се 2 яйца и уни сосът и се обърква с ръка всичко.
Овкусената кайма се разделя на 4 равни части, всяка от която се оформя като голямо кюфте.
В тава, предварително намазнена с краве масло, се слагат кюфтетата и с помощта на лъжица се оформят гнездата - прави се по една дупка в средата на всяко гнездо.
Белтъците се отделят от жълтъците от останалите 4 яйца.
В предварително сгорещена фурна се слагат да се пекат гнездата за 10 минути, след това се изваждат от фурната и във всяка дупка се поставя по един жълтък, който се поръсва с червен пипер.
Белтъците се изсипват в тавата с половин лъжичка масло и 1 с.л. вода.
Връща се във фурната и се пече до готовност - около 35 минути.
След като са готови и се извадят от фурната, по желание се поръсват с пресен магданоз.
Гнездата с яйца и конска кайма са готови!