Начин на приготвяне
В тенджера задушаваме в 2-3 с.л. олио нарязаните на ситно кромид лук, чесън и 2-3 кубчета целина.
Когато поомекне лукът, добавяме 1 равна с.л. препечено на сух тиган брашно. След това прибавяме буркан обелени консервирани домати, които предварително сме наситнили, поръсваме ги с 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. захар.
Доливаме 1 литър студена вода и оставяме да заври. След като супата заври, засичаме 15 минути.
След като това време изтече във врящата супа добавяме 1/2 кафена чашка булгур.
Варим на силен котлон 5 минути, намаляваме котлона и варим още 15 минути. Дърпаме супата от котлона и поръсваме със ситно нарязани магданоз и 1-2 листа целина.
При необходимост овкусяваме със сол на вкус.
Доматената супа е вкусна както топла, така и студена.
Доматената супа с домати от консерва е готова.