Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на пилето. Почистваме, измиваме и разделяме бутчетата на горно и долно. Овкусяваме ги със сол и пипер. В тиган сгорещяваме маслото и слагаме бутчетата вътре, като ги пържим от всички страни (обръщаме ги).
След като придобият хрупкава коричка ги прехвърляме в друг съд и ги оставяме настрани, а мазнината, останала от тяхното пържене, оставяме в тигана (ще я използваме).
За соса измиваме, почистваме и нарязваме на кубченца печурките и домата, а лука наситняваме. Прехвърляме ги в още топлото масло от пърженето на бутчетата и ги запържваме за 4-5 мин. Овкусяваме с щипка сол и снемаме от котлона.
В подходящ съд разтопяваме 2 с.л. масло и щом започне да се сгорещява добавяме брашното + майораната. Запържваме за 1-2 мин. и започваме да наливаме на тънка струя затопленото прясно мляко, като разбъркваме енергично и непрекъснато (за да не се получат буци).
Овкусяваме с малко сол и добавяме вече запържените зеленчуци към млечния сос. Разбъркваме и оставяме на среден огън да къкри за не повече от 5 мин.
Взимаме подходяща тавичка ( дълбока и с диаметър около 20 см.) и подреждаме бутчетата в нея. Заливаме ги с млечно зеленчуковия сос и пъхаме във фурната. Печем около 35 мин. на 200 градуса.
Съвет: Поднесете бутчетата с добре охладен памид :)
Да Ви е сладко!