Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Задушено ароматно пиле в зеленчуков сос

Задушено ароматно пиле в зеленчуков сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Задушено ароматно пиле в зеленчуков сос
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Вкусни предложения за приятели - пиле, което направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 кг
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 50 мл
  • за соса
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 500 мл консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - на вкус
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешките бутчета, посолете на вкус, поръсете с черен пипер и разтъркайте добре и ги оставете за 30 минути да се мариноват.

За зеленчуковия сос нарежете лука на ситно, настържете морковите и ги запържете в олиото до омекване.

Добавете доматите, червения пипер и подправките, нарязания на ситно чесън и посолете на вкус. Покрийте тигана с капак и гответе за 10 минути на бавен огън.

В тава налейте и загрейте олиото, наредете маринованите бутчета и пържите до златисто кафяво от всички страни. Върху тях добавете зеленчуковия сос, той трябва да покрива бутчетата.

Поръсете ястието с нарязания на ситно магданоз и завийте тавата плътно с алуминиево фолио.

Поставете така оформеното ястие в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 40 минути до готовност на месото.

Задушеното ароматно пиле в зеленчуков сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: