Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилешките бутчета, посолете на вкус, поръсете с черен пипер и разтъркайте добре и ги оставете за 30 минути да се мариноват.
За зеленчуковия сос нарежете лука на ситно, настържете морковите и ги запържете в олиото до омекване.
Добавете доматите, червения пипер и подправките, нарязания на ситно чесън и посолете на вкус. Покрийте тигана с капак и гответе за 10 минути на бавен огън.
В тава налейте и загрейте олиото, наредете маринованите бутчета и пържите до златисто кафяво от всички страни. Върху тях добавете зеленчуковия сос, той трябва да покрива бутчетата.
Поръсете ястието с нарязания на ситно магданоз и завийте тавата плътно с алуминиево фолио.
Поставете така оформеното ястие в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 40 минути до готовност на месото.
Задушеното ароматно пиле в зеленчуков сос е много вкусно.